Dolar 34,2649
Euro 37,3974
Altın 2.921,92
BİST 8.699,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Sal 21°C
Çar 17°C
Per 17°C
Cum 18°C

İnsan ve Toplum İlmi-i Hali programları sürüyor

YEKDER’in İnsan ve Toplum İlm-i Hâli Programı devam ediyor. Seminer dizisinde genel olarak, “aile dünyaya açılan kapıdır” ilkesiyle hareket ediliyor.

İnsan ve Toplum İlmi-i Hali programları sürüyor
4 Aralık 2023 00:09
39

Yaygın Eğitim ve Kültür Derneği (YEKDER) Yetişkin Eğitimleri Komisyonu tarafından hazırlanan İnsan ve Toplum İlm-i Hâli eğitim programı  devam ediyor. “Kadın, İbadet ve Sağlık İlm-i Hâli” seminerleri İstanbul Üniversitesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Merve Özaykal’ın sunumu ile gerçekleşti. “Aile dünyaya açılan kapıdır” ilkesiyle hareket edilen seminerlerde; aileyi oluşturan bireylerin dünyaya ve günün şartlarına derinlikli ve nitelikli bir bakış açısı geliştirerek insanî ve İslamî bir duruş sergilemesi amaçlanıyor. 

AMAÇ DONANIMLI MÜSLÜMAN OLMAK

Şimdiye kadar verilen seminerlerde; Emekli Vaize Nimet Yılmaz ile “İnanç Dünyamız: Neye Niçin İnanıyoruz?” derslerinde iman esaslarını yeniden okundu ve üzerine düşünüldü. “İslam inancında Allah nasıl tanıtılır?” “Allah’ın isimleri bize ne söyler?”, “Âlemde başka varlıklar var mı?”, “Yaratıcı, insanla ilişki kurar mı?” gibi sorular ile katılımcıların iman esaslarına dair bilgilerini tazelendi. Ayrıca, bir farkındalığa sahip olma, donanımlı Müslümanlar olma konuları gündeme getirildi.

İNANÇ VE İNSANİ DEĞERLERE VURGU

Bir başka seminerde, Henim Demirhan ile “Vahyin Işığında Sahabe Biyografileri” derslerinde, Hz. Peygamber’in eğitiminden geçen farklı ırk, kültür ve sosyal tabakadan insanları bir araya getiren inanç ve temel insani değerler üzerinde duruldu. Söz konusu şahsiyetlerin hayatlarını, hassasiyetleri ve hedefleri ele alındı. Özellikle son dönemde Filistin’de yaşanan hadiselerin ışığında Kudüs fatihi olarak da bilinen Ebu Ubeyde b. el-Cerrâh, Kudüs’e kadılık yapan Ubâde bin Sâmit ve Kudüs’ün fethinde önemli rolü olan Amr Bin Âs’ın hayatı ele alındı. Her hafta bir başka sahabenin hayatı ile dersler devam ediyor.

MODERN DÖNEMDE MUHATAP OLUNAN SORUNLAR

Seminerler de ana tema olarak; her bir bireyin ilmihal bilgisine sahip olmasının kendi bulunduğu halin/durumun ilmini bilmesinin açısından ne denli önemli olduğunun üzerinde duruldu. Modern dönemde muhatap olunan meseleler arasında kürtaj, taşıyıcı ebeveynlik, bedene yapılan estetik müdahaleler ve organ nakli gibi bilinmesi büyük önem taşıyan konular derslerde ele alındı.

ETİKETLER:
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.